Pages

28 Ekim 2011 Cuma

Yaşamış En Gizemli Adam, Oğlunun Adını Neden Atatürk koydu?

 
Bu adam, oğlunun adını neden Ataturk koydu?

Aleister Crowley, (1875–1947) yeryüzünün gelmiş geçmiş en gizemli herifi belki. Ben kendisiyle Umberto Eco’nun “Foucault Sarkacı” nda karşılaşmıştım. Kitap yüzlerce tarikattan ve insandan bahsetsede Aleister Crowley’den uzun uzun, gizemli bir şekilde bahsediyordu.  Eleman bi kere İskoç ritine göre 33. dereceden, yani en yüksek seviyeden mason. Aynı zamanda Doğu Tapınağı Tarikatı  ( Ordo Templi Orientis) ve Altın Şafak Hermetik Cemiyeti  gibi bir çok tarikata üye olduğu yetmiyormuş gibi, abimizin kendi dini de var: Thelemea.

E dini olanın disiplini de olur. Disiplini olanın da kutsal kitabı olur.  Kitabının ismi “Liber Al Vel Legis”  yani “Kanun Kitabı” Açtım baktım ne diyor bu kitap. Tamam içinde Kitabı Mukaddes’te olduğu gibi  bi Sodom  ve Gomorra hikayesi geçmiyor; öyle eve uğrayan erkek melekler, ve onu becermek isteyen ahali, erkek melek yerine kızlarını tavsiye eden ev sahibi,ahali  ille de erkekleri isteriz diye diretince bu eşcinsellerin  üstüne meteor fırlatan tanrı falan yok.(telvin 18-19)  Ama yine de kendince sapkınlıkları var, örneğin:

23. Parfüm için un ve bal karıştır ve kırmızı şarabın kalın kalıntılarını, sonra Abramelin’in yağını ve zeytinyağını, sonra yumuşat ve onu bol taze kan ile düzleştir.

24. En iyi kan aylık olanıdır, sonra bir çocuğun taze kanı veya; gökyüzünün garsonundan damlayan, sonra düşmanlarının kanı, sonra rahibin veya tapınanın, sonra (ise) bir hayvanın ki, hangisi olduğu fark etmez.

25. Bunları yak; onlardan kek yap ve benim adıma ye. Bunun başka bir yararı daha var. Onları önüme koy, iyi örtülmüş vaziyette; senin iltifat şarkılarının kokularıyla. Onlar eşit şekilde böceklerle dolacak ve yerde yürüyen bir sürü şeylerle, bana kutsanmış olan.

26. Onları öldür ve o arada düşmanlarını say, ve onlar önünde düşecek.

27. Aynı zamanda onlar içinizde tutku ve güç uyandıracak, şayet onlardan yiyecek olursanız.

Bunda daha çok irade gücü, satanist ritüeller, diğer dinlerin yok sayılması ve gelecek çocuk için kehanet(deccal?) vs vs.  var. Sonuçta Crowley’e göre bir çağ  bitiyor ve kendisinin peygamber olduğu yeni çağ başlıyor. Aslında oldukça sıkıcı ve yaratıcılıktan uzak bir hikaye, en az on farklı yerde duydum aynı hikayeyi. Yine de bu adam sonuçta mason üstadı, aynı zamanda şair, dağcı, gezgin, ressam, astrolog ve birçoklarına  göre satanist, büyücü ve belki de şeytanın ta kendisi. Aynı zamanda oğlunun adı Ataturk.


Tabi bu adam Rock dünyasından da bir çok isme ilham veriyor. Beatles’ın  “Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band” ve Led Zeppelin’in  “4” albümünde Crowley’e gönderme var.  “ Ozzy’nin ise ünlü “Mr Crowley” i, Aleister Crowley’i anlatır.

Led Zeppelin’in ünlü gitaristi Jimmy Page  ise tam bir Crowley hayranıydı. Aynı zamanda Ordo Templi Orientis tarikatına üye olduğu dasöylenir. Kendisi Crowley’in yaşadığı evi/şatoyu satın almakla kalmamış, aynı zamanda bir kitapçı alarak, Crowley kitapları basmıştır. Hiçbir zaman Thelemea dinine bağlı olduğunu söylemese de, Crowley hakkında düşünceleri sorulduğunda hayranlığını gizlememiş:

“Crowley 20. Yüzyılın yanlış anlaşılmış dehalarındandır.  Aslında onun tek yazdığı, insanın kendini özgürleştirmesi  gerektiği. Çünkü bizi sınırlayan her şey bizi suça, cinayete, ve deliliğe götürür. Yeni gelen teknoloji çağı ve yabancılaşma, kendimizden uzaklaşma, bize O’nun ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.”

Tabi şimdi, “ulan pezevenk, çocuk kanı içmeyle insanın özgürleşmesinin ne alakası var?” diyebilirsiniz. Bugün kutsal kitaplardaki “sevimlileştirme” politikası, yani ya-aslında-orda-kadını-öldür-demek istememiş-hafifçe-uyarıver-demek-istemişgiller bu kutsal kitabımız için de geçerli. Yani oradaki çocuk = bakire,  kan = sperm,  savaşmak = sevişmek , öldürmek=  boşalmak anlamında simgeleşmişmiş. Vay. Kutsal kitaplara bayılıyorum, bir kelimeyi kendi anlamı dışında bütün anlamlarda kullanabiliyorlar.

İşte bu adamın yalnızca bir çocuğu oluyor, ve O da ismini “Aleister Ataturk” koyuyor. Çünkü denilenlere göre Mr. Crowley bir Atatürk hayranı.

Hatta bu amcanın Orflame adlı şiir kitabında Ataturk’e ithaf ettiği bir şiir var: “Gone are the ghosts and gods” (Gidenler hayaletler ve tanrılar).  Şiir şöyle bitiyor:

“To the memory of
Mustapha Kemal Pasha Ataturk:
For my old friend and pupil,
majör-general John Charles
Frederick Füller
And my son Aleister Ataturk.”

Yani, “Mustafa Kemal Ataturk’ün anısına, eski dostum ve öğrencim (gözbebeğim) J.C.F. Füller’e ve oğlum Aleister Ataturk’e.”

Oğlu daha sonra üç kere isim değiştiriyor, gizli bir şekilde büyüyor ve ölüyor. Kimse nedir ne değildir bilmiyor. Bende işte burda kafayı yiyorum. Bu dünyaca ünlü adam, okültistlerin, gizemcilerin, hermetiklerin tapındığı adam oğluna neden Ataturk ismini verdi?

 











resimde oğlu Ataturk'le.

16 yorum:

  1. Cevap veriyorum, yarr**mın başı!

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar okuduktan sonra yapabildiğin yorum bu mu ? Sizin gibilerin yüzünden insanın sosyal medyada gezinesi de kalmıyor... Söyleyebildiğiniz tek şey küfür... Nasıl bir bozukluk varsa artık genetiğinizde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumamistir...
      Ekstra bur bilgi de benden.. alastair crowley barbara bush un babasidir..

      Sil
    2. Okumamistir...
      Ekstra bur bilgi de benden.. alastair crowley barbara bush un babasidir..

      Sil
  3. Bahsettiğiniz kişi YAHUDilerin ağa babasıdır.Atatürküde çok sever Osmanlı'yı modernleştirdiği için bir İngiliz bu kadar modernleştiremezdi.

    YanıtlaSil
  4. eski Şeyhülislam Abdullah Quilliam isminin bu adamla olan ilişkisine bakın. Rahmetli Aytunç Altındal hepsini açıklamış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim abdülhamit han şeyhilüslamlık verdiği abdullah quillam ile bu adamın derin ilişkileri var

      Sil
  5. Kendi oluşturduğu inanç sisteminde kabala ve majik büyü gibi, ruh yolculuğu ve kaynaktan geri dönme haline etki edebildiğine inanıyordu. Geri dönen ruhun geçmiş yaşamının antitezi olan bir hayat sürebilecek zaman ve mekanda olması, tevekküller ağının süperbilinç kapsamında doğru bir frekansı sağlaması ile yani sıkı durun Atatürk'ün ruhunu oğlunun bedeninde olduğuna inanabilecek kadar ileri gidebileceğine inanıyordu. Gerçek olamayacak kadar parapsikolojik bir eylem. Umarım olmamıştır.

    YanıtlaSil
  6. PEKİ amkilda kalmaması için soruyorum;bu ATATÜRK neden direkt yahudiler tarafından seçilmiş.yani onlari o kadar askerin içinden ATATÜRK ü seçmelerine iten SEBEP ne!!!atatürk osmanlı askeri iken veya daha askeri lisede iken yahudilerle beraber mi idi.onlardan ders mi alıyordu.bunu mu anlamalıyız.

    YanıtlaSil
  7. Ataturku cok sevmesinin nedeni (kendi ogluna Ataturk ismini vermesinin nedeni) Ataturkun kisiligi ve yasami ile kendi kisiligi ve yasamini ozdeslestimis (en azindan paralellestirmis) olmasindan kaynaklaniyor olabilir. Cunku Ataturke baktigimiz zaman Crowley da oldugu gibi tumuyle yalan dolan-ve duzenbazliga(toplum ortalamasinin ahlaki yargilari olcutunde bakildiginda) ve de tumuyle kotuluge adanmis bir yasam goruyoruz.(Alkolizm,kumar,homoseksuelizm,takkiye ,rol, vs....vs..) Kisacasi Crowel kendi capinda ve duzeyinde olan ve cok cok nadir gorulen kotulukler prensi bir cagdasini gorunce hic kacirmamis, yeni gelinin damadin grando-malafatosuna yapistigi gibi yapismis diye dusunuyorum,dusuncem hatalida olabilir.

    YanıtlaSil
  8. Yazar aklinca semavi dinleri ti'ye almiş, zeka olmayinca bunlar normaldir, Kur'anda 800 yerde akil ve akil sahipleri kutsanır, neyse uzun lafin özeti; Bu yaziyi okuyunca, yazarin ve yazarin bahsettigi Sheitan'in sevdigini ben sevmeyeyim diye düşündüm.

    YanıtlaSil
  9. BÜTÜN GERİZEKALILAR NEDEN YORUMA TOPLANMIŞ ANLAMADIM. YAPACAKSANIZ APTAL SAPTAL YORUM YAPMAYIN ADAM EMEK VERMİŞ SİZ GELMİŞSİNİZ BURDA ATATÜRK'E SALLIYORSUNUZ. KARDEŞİM İKİSİ DE İLERİ GÖRÜŞÇÜ VE DEVRİMCİ DEĞİL Mİ ? O ZAMANIN EN DEVRİMCİ KİŞİLERİNDEN BİRİ DE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜ VE TÜRKİYE GİBİ (O ZAMANLAR İÇİN) PARÇALANMIŞ BİR ÜLKEYİ YENİDEN KURDU. BU BİR ZEKA. BU BİR GÜÇ. SİZ KENDİ ÜLKENİZİN LİDERİNİN HAYRANI OLAMAZKEN ELİN ADAMI GELİP OĞLUNUN ADINI ATATÜRK KOYUYOR HAYRANLIĞINDAN, SİZ DE APTAL GİBİ HALA ALKOL İÇİYOR DERSİNİZ. BU ZEKAYLA ÖLÜN DE ALLAH SİZE SORSUN BENİM VERDİĞİM BEYNİ NEDEN KULLANMADINIZ DİYE SİZİ ÇOMAR SÜRÜLERİ.
    KARDEŞİM ELLERİNE SAĞLIK AKICI BİR YAZIYLA ANLATMIŞSIN GEREKEN BİLGİLERİMİ ALDIM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin o findik beynine birakin dunya milletlerinden herhangi birini siradan bir sokak kopegi bile donup bakmaz.Ne soylense senin icin bos,cunku sen bu dunyaya sadece tarhana corbasi icmeye ve kofte yemeye geldin,bu amacina ulasmak icin dunyayi degil evreni bile yikmaya razi gelirsin.

      Sil
  10. Bilmeden yorum hastalığı olanlar, cahiller, ağzıbozuk-küfürlü konuşmalarla iştigal eden kişiler ... bu işlere lütfen kendi dostlarınızla devam edin ve Atatürk adını ağzınıza almayın, size gerekli değil çünkü ... Crowley bu ismi mutlak ki bir nedenden dolayı seçti ... Ama anlamanız için önce bilim-hakikat, maddi dünyanın yapısı ve ardındaki tasarım ve formülasyonu, ezoterizm ve terminolojileri gibi çok sayıda kavramı öğrenmelisiniz ... ve bilgiye vakıf kişiler açısından sayılar, isimler ve terminolojiler çok önemlidir ve rastgeleliğe yer verilmez. Hitler de Kavgam kitabında Atatürk ile ilgili bir-iki cümle sarfeder ve ne anlama geldiği bilgi sahibi olanlar için anlaşılabilir. Bu gizli bilimlerle ilgili kişilerin onda ne gördüğü ile ilgilidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Butun bu saydigin bir seyi dogru durust ve objektive olarak anlamak icin gerekli olan olumlu ve pozitif nitelikler bula bula senin gibi ucncu sinif bir irk tavugunda mi toplanmis sadece?Baskalarinda da bu nitelikler olamaz mi?Burada yazi yazmaya razi olan adam zaten buradakilerin hepsini kendi dostu(fikir paylasilan dost)olarak kabullenmistir de onun icin bu platformda iletisime gecerek tanimadigi potansiyel dostlariyla dusuncelerini paylasiyor demektir.

      Sil
  11. Bence bu tip insanlar deha üstün düşünür insanların zekasindan nasiplenmek istiyor adını koyunca belki öyle bir deha yetistitecegini sanmış olabilir Atatürk gibi Zeki üstün zekalı ileri görüşlü asker ruhu disiplinli mangal yürekli vatan severi doğurup yetiştirmek her millete her anaya nasip olmuyor Allah' Türk milletine nasip etti ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk u anlamalıyız ki gururlanmaliyiz birdaha geldi oda Türk milletine nasip oldu gurur duyuyor büyük bütün düşmanlık bu yüzden hâlâ sindiremeyen canı yananlar Atatürk düşmanıdır kötü yorumcular

    YanıtlaSil