Pages

23 Kasım 2011 Çarşamba

HAYALİMDEKİ ORDU


 Her Türk'ün asker doğduğu zaten bilimsel bir gerçek.  Bilimsel bir diğer gerçek ise her Türk'ün cebinde otuz bin lirasının olmadığı... Peki askere alacağımız bu fakirleri daha iyi şekilde kullanıp daha nitelikli, güçlü, zengin bir ulus olamaz mıyız?


1. DEMODERNİZASYON


    Sen trilyon dolarlar harcayacaksın modernizasyon için, sonra elin fakiri gelip tankının, topunun üzerine sevgilisinin adını yazacak, şafak karalayacak, pipi çizecek, mundar edecek makineyi...yok ya... benim ordumda parası olmayanlara verilecek en modern silah, üç tekerlikli bisiklete bağlı alışveriş sepeti... Gerçi bu parasızlara üç tekerlikli bisiklet de fazla, ileriki zamanlarda optimizasyon düşünülebilir.


2. HEM ÇELİK YELEK HEM ÜNİFORMA NEYİNE?



Yahu adama zaten vermişsin üniformayı bi de çelik yeleğe ne gerek var? Yok abi ben çelik yeleksiz yapamam diyen de üniformasını bi zahmet geri versin. Aynı şey botlar için de geçerli. Terlik istiyorsan vereceksin botunu. Boşa atılacak kuruşumuz yok bizim. Hıyara bak, bedelli çıkıyor da sana mı çıkıyor, senin için olsaydı daha ucuz olurdu di mi. 

3. GARİBAN MODİFİYELİ UÇAK


Ne füzesi, eskiden füze mi varnış... Tak kanada fakiri... tak yav... arkadan ip bağla donuna, çekiştirdikçe bassın tüfeğe, vursun dağı taşı... Bunları daha çok twitter'da, facebook'ta "Vatan sana canım feda" diye paylaşanlardan seçecektim ama büyük ihtimalle onlar bedelliden yararlanırlar. Onlar canlarını daha ulvi şekillerde klavye başında ölüp ölüp dirilerek feda ediyorlar çünkü.

4. ALTERNATİF SİLAH KULLANIMI


Haklısınız biraz abartı oldu... askere pembe renk  yakışmaz.   Çoğunlukla koyu yeşil ve tonlarındaki renklerde, düşmana azap, ızdırap verebilecek her nesneyi kullanmalıyız. Sıkıyönetim ve olağanüstü hal durumlarında  annelerden terkliklerini, öğretmenlerden de cetvellerini alabiliriz. 

5. BADİLERİN KULLANIM ALANLARINI GENİŞLETME


Badilik müessesesi taa ebesinin nikahından beri birçok kültürde farklı adlarla kullanılmıştır. Askerde herkesin bi badisi vardır. Tamam vardır da ne s.kime yarar bu badiler? Artık yarayacak; badileriniz yeri geldiğinde silahınızı dayayacağınız kayanız, yeri geldiğinde kitaplarınızı koyacağınız kitaplığınız, yeri geldiğinde duvar saatiniz, vazonuz hatta ve hatta buzdolabınız olacak. (yeri geldiğinde ama)


6. ESKİ SİLAHLARIN UYGUN KULLANIMI


Ahmedinecad nükleer füze yapıyomuş ooooo... İsrail'in bi sürü uçağı varmış uuuuuu, çok korktuk... Alıp alıp kullanmadığımız tankları fırlatacağımız mancınığımızı görünce bakalım nereye kaçacaklar... Tahrip gücünü, içine gariban doldurup öyle fırlatarak dilediğimiz kadar yükseltebileceğimiz bu tank mancınıkları bizi ortadoğu'nun tek sahibi yapacak.

7. YÜKSEK MALİYETLİ ARAZİ EĞİTİMLERİ YERİNE EVDEN EĞİTİM


   Fotoğraftaki askerin kamufle olabilme başarısını kaç asker arazide başarabilir? Alıyorsun garibanı para, atıyorsun helikopterden para, alıyorsun helikopterle para... arazilerde boş boş dolaşıp ağaçlarla dövüşüyor eğitim diye. Ne gereği var? Zaten asker doğan bir milletin bu kadar pahali eğitimlerden geçmesini anlamıyorum.

8. ASKERİ ARAÇLARIN EFEKTİF KULLANIMI


Biraz dişimizi sıkıp, askeri motora bile yirmi kişi binelim...yarın bir gün yeniden imparatorluk olduğumuzda bu sefer bir kişi aynı anda yirmi motora biner, nedir yani?

9. TEKNOLOJİNİN YAKINDAN TAKİBİ



     Teknolojide ufaklık makbuldür. Görünmez uçağı çin bile yapıyor, sıkıyorsa görünmez tabanca yapsana? Yeraltında bulunan toplam 23847893274 katrilyon dolarlık bor minarellerinin sadece yüzde birlik kısmını kullanarak bu görünmez tabancaları yapabilmemiz mümkün...ama mühendis yetişmiyor amk.


10. YENİ ÖDÜLLENDİRME SİSTEMİ


Üstün hizmet madalyası mı? Boşversene.

1 yorum: